Info om kørekort til motorcykel

Læs mere om at tage kørekort til motorcykel her

Info om kørekort til motorcykel

Hos Christians Køreskole kan du tage et kørekort til motorcykel. Christians Køreskole er stedet, hvor du kan få professionel undervisning til at erhverve dit MC kørekort. Vi lægger stor vægt på, at du føler dig sikker og tryg i trafikken. Vores højeste prioritet er, at du får en positiv oplevelse, når du får dit MC kørekort hos os.

Vi inviterer dig til at tage dit MC kørekort i et trygt og støttende miljø hos os. Christians Køreskole er kendt for at skabe gode oplevelser for vores glade og tilfredse elever. Udover MC kørekort, tilbyder vi også kørekort til personbil, generhvervelse af kørekort, og kan hjælpe hvis du har fået et kørselsforbud.

Der er lidt forskellige regler alt afhængig af din alder. Der findes 3 kategorier af kørekort til motorcykel:

 • A1 - lille motorcykel (fra 18-20 år) - obs: tilbydes ikke i øjeblikket.
 • A2 - mellemstor motorcykel (fra 20-24 år)
 • A - stor motorcykel (fra 24 år)

Hvis du er 18 år gammel, kan du tage kørekort til en lille motorcykel i kategori A1.
Du kan starte på kørekortet 3 måneder før din 18-års fødselsdag. Du må føre en tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn) med en maksimal motoreffekt på 11 kW, en maksimal slagvolumen på 125 cm og en køreklar vægt på maksimalt 0,1 kW/kg er tilladt.

Hvis du er 20 år gammel, kan du tage kørekort til en mellemstor motorcykel i kategori A2.
Du må føre en tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn) med en motoreffekt på maksimalt 35 kW og et forhold mellem denne effekt og den køreklar vægt på maksimalt 0,2 kW/kg er tilladt. Du kan dog i visse tilfælde få motorcykelkørekortet allerede som 18-årig. Kontakt Christians Køreskole for at høre nærmere.

Hvis du er 24 år gammel, kan du tage kørekort til en stor motorcykel i kategori A.
Du må føre en tohjulet motorcykel (med eller uden sidevogn) i en hvilken som helst størrelse og en trehjulet motorcykel eller trehjulet bil med en motoreffekt på over 15 kW er tilladt.

Du kan som udgangspunkt få et motorcykelkørekort til en stor motorcykel som 24-årig, og derudover findes der visse undtagne betingelser, så du kan få motorcykelkørekortet allerede som 20-22-årig.

For at tage kørekort til motorcykel skal du have mindst:

 • 29 teorilektioner
 • 4 lektioner a 45 minutter på lukket øvelsesplads/kravlegård
 • 13 lektioner a 45 minutter på vej
 • 5 lektioner a 45 minutter på køreteknisk anlæg
Praktisk info - vigtigt at vide inden opstart på kørekort til motorcykel
 1. Ca. 6-8 uger erhvervelse - få styr på lægeattesten i god tid, book tid hos Borgerservice.
  Det tager cirka 6-8 uger at erhverve sig et kørekort til motorcykel og det afhænger af at lægeattesten er på plads, og at du bliver godkendt på Borgerservice.

  - Din lægeattest skal som udgangspunkt medbringes til opstart på Christians Køreskole. Er Lægeattesten digital, skal den dog ikke medbringes til opstart, men bare være lavet og klar i systemet.
  - Du skal booke en tid hos Borgerservice som ligger efter holdstart og efter kørsel på manøvrebane/kravlegård (ca. 14 dage efter holdstart) så du kan blive godkendt.
 2. Booking af praktisk prøve (køreprøven)
  Christians Køreskole booker den praktiske prøve (køreprøven), når du er godkendt på borgerservice. Du modtager mere info om dette ved holdstart.
 3. Praktisk forløb
  Første teoriundervisning er lørdag kl. 10:00-13:00
  Anden teoriundervisning er torsdag kl. 17:30-20:30
  Herefter: 2 gange ugentligt, mandag og torsdag kl. 17:30-20:30

Ring til Christians Køreskole for at høre nærmere om at tage kørekort til motorcykel. Du kan også booke en tid til vores næste hold.

Priser på kørekort til motorcykel

Holdstart

Motorcykel
24 aug. 24 / lørdag
9.995,00 kr.
Tilmeld
28 sep. 24 / lørdag
9.995,00 kr.
Tilmeld
26 okt. 24 / lørdag
9.995,00 kr.
Tilmeld
Christians Køreskole er medlem af Danske Kørelæreres Forbund

logo Danske Kørelæreres Forbund