Info om kørekort til trailer

Tag et kørekort til trailer hos Christians Køreskole

Info om kørekort til trailer

Har du brug for et kørekort til trailer, hvor du må køre bil og påhængskøretøj, som overstiger 3.500 kg? Hos Christians Køreskole kan du tage et kørekort til trailer så du må køre med et vogntog på samlet totalvægt på op til 7.000 kg.

Bemærk venligst, at den praktiske del af undervisningen (kørslen) aftales med din kørelærer, og ligger som udgangspunkt alle hverdage i tidsrummet 07:00-17:00.

Vi inviterer dig til at tage dit trailerkørekort i et trygt og støttende miljø hos Christians Køreskole. På denne side kan du læse mere om hvordan du tager et kørekort til trailer. Christians Køreskole er kendt for at skabe gode oplevelser for alle vores elever. Udover trailerkørekort, tilbyder vi også kørekort til personbil, kørekort til motorcykel, generhvervelse af kørekort, og kan hjælpe hvis du har fået et kørselsforbud.

Hvornår skal man have trailerkørekort?

Kategori B (alm. personbil) giver ret til at køre:

 • Bil med max tilladt totalvægt på 3.500 kg + påhængskøretøj på max tilladt totalvægt på 750 kg. Du må altså altid køre med 750 kg trailer, hvis bilen er godkendt til det.
 • Hvis påhængskøretøjets tilladte totalvægt er mere end 750 kg, må bilens og påhængskøretøjets samlede tilladte totalvægt max være på 3.500 kg.

Kategori B+ (lille trailerkørekort) giver ret til at køre:

 • Vogntog (personbil + trailer) med en samlet tilladt totalvægt på max 4.250 kg. (eks. bil 2.500 kg + trailer 1.750 kg)
 • Undervisning til Kategori B+ er den samme som B/E.

Kategori B/E (stort trailerkørekort) giver ret til at køre:

 • Vogntog (personbil + trailer) med en samlet tilladt totalvægt på max 7.000 kg. Bil på 3.500 kg + trailer på 3.500 kg.

Uanset om du skal bruge kategori B+ eller B/E, er kravet til undervisningen den samme, og vi har derfor valgt kun at tilbyde undervisning i kørekort til B/E (stort trailerkørekort).

Et B/E trailerkørekort kræver, at du har dansk / EU kørekort til bil. Har du kørekort fra et andet land, så skal det ombyttes til et dansk først.

Praktisk info - vigtigt at vide inden opstart på kørekort til trailer
 1. Ingen teoriprøve
  Det er vigtigt at understrege, at der IKKE afholdes teoriprøve når du skal tage trailerkørekort, men "kun" en praktisk prøve, hvor du skal vise almindelig kørsel på landevej/by, og som eksempel skal du blandt andet kunne bakke retlinet 20-30 meter og bakke rundt om et hjørne.
 2. Ca. 3-5 uger erhvervelse - få styr på lægeattesten i god tid, book tid hos Borgerservice
  Det tager cirka 3-5 uger at erhverve sig et kørekort til trailer - det afhænger af at lægeattesten er på plads, og at du bliver godkendt på borgerservice / har en tid på borgerservice lige efter opstart/holdstart.
  Når du ønsker et trailerkørekort, skal du således bestille en lægeattest hos dine læge, og herefter ansøge og godkendes via Borgerservice straks efter holdstart. Medbring din lægeattest første gang til holdstart på Christians Køreskole, og book en tid hos Borgerservice som ligger efter men tæt på holdstart så du kan blive godkendt hurtigst muligt.
  Obs: Lægeattesten kan være digital. Hvis dette er tilfældet, skal den selvfølgelig ikke medbringes til opstart/holdstart men bare være lavet og være i systemet.
 3. Booking af praktisk prøve (køreprøven)
  Christians Køreskole booker den praktiske prøve (køreprøven), når du er godkendt på borgerservice. Du modtager mere info om dette ved holdstart.
 4. Praktisk forløb og teori
  Den praktiske del (kørslen) er som udgangspunkt hverdage i tidsrummet kl. 07:00-17:00, og aftales direkte med kørelæreren/teorilæreren.

  Teori til trailer foregår altid kl. 17:30-20:30 og alle 4 teorilektioner afholdes samlet på dagen for holdstart.

Der er mange regler og processer, der skal holdes styr på når man tager kørekort og det hjælper vi selvfølgelig med.

Tilmeld dig allerede i dag
Uanset om du drømmer om et trailerkørekort, kørekort til motorcykel eller kørekort til personbil, så er Christians Køreskole dit rette valg. Vi møder dig i øjenhøjde med humoristisk og personlig undervisning. Vi stræber efter at du får et bestået trailerkørekort – i første forsøg. Ring til Christians Køreskole for at høre nærmere om at tage kørekort til trailer (B/E) eller find næste hold her på siden.

Christians Køreskole er stedet, hvor du får professionel undervisning når du skal erhverve trailerkørekort. Vi tilbyder en løsning, der er skræddersyet til dine specifikke behov og ønsker for forløbet. Vores højeste prioritet er, at du får en positiv oplevelse, når du tager dit trailerkørekort hos os.

Ring til Christians Køreskole for at høre nærmere om at tage kørekort til trailer. Du kan også booke en tid til vores næste hold.

Priser på kørekort til trailer

Holdstart

Trailer
23 maj 24 / torsdag
6.495,00 kr.
Få ledige pladser
Tilmeld
12 jun. 24 / onsdag
6.495,00 kr.
Få ledige pladser
Tilmeld
11 jul. 24 / torsdag
6.495,00 kr.
Få ledige pladser
Tilmeld
07 aug. 24 / onsdag
6.495,00 kr.
Tilmeld
28 aug. 24 / onsdag
6.495,00 kr.
Tilmeld
26 sep. 24 / torsdag
6.495,00 kr.
Tilmeld
23 okt. 24 / onsdag
6.495,00 kr.
Tilmeld
13 nov. 24 / onsdag
6.495,00 kr.
Tilmeld
05 dec. 24 / torsdag
6.495,00 kr.
Tilmeld
Christians Køreskole er medlem af Danske Kørelæreres Forbund

logo Danske Kørelæreres Forbund